Биография

Мирослав Бърняшев роден е на 25 декември 1984 г. в град Пловдив. Той е български професионален кечист по-известен с името Александър Русев. Състезава се в най-голямата кеч федерация в света WWE в шоуто за таланти NXT. Бил е обучен в Knox Рго от Ракиши и Гангрел.
Началото

От както пристигнал в Америка, постоянно е търсил школа за кеч, но не намерил такава. Един ден решил да отида на WWE PPV в Сан Диего и след шоуто намерил листовка на стъклото на колата си, именно за такава школа. Тя обаче била в Сан Диего, а той живеел на 130 мили от там, но си помислил, че два пъти в седмицата ще може да шофира до там. След като се прибрал в къщи, посетил уеб сайта на школата и от там намерил школа, която се намира в LA, на около 40 мили от мястото, където живеел. И така се обадил в школата и след три дни започнал да тренира. Там той се е запознал с Black Pearl, който му е помагал с уроците и след като той се преместил и си отвори своя школа, Миро се е преместил при него в Knokx Pro.
Кnokx Pro.

В Knox Pro e ученик на Ракиши и Гангрел там се състезава под името “The Bashing Bulgaria” и не след дълго се превръща в топ хила на компанията и печели титлата на Knox Pro.


FCW
През 2010 година, Мирослав се явява на проби в WWE. Там той е имал най-различни мачове, гледали са го агенти, Джейми Нобъл и най-различни хора. Така той пописва с най-голямата кеч федерация в света. Дебютът си в шоуто Миро прави на 17 юли 2011 г. под името Александър Русев. След като записва серия от победи за нещастие получава контузия, която го вади от строя за няколко месеца. През март 2012 г. Той прави своето завръщане на ринга във FCW, но не след дълго отново получава контузия, която го изкарва от строя за дълго време.


NXT
След, като се завърна от контузия, Миро все още не е направил своя официален дебют в NXT. Но вече има един мач в NXT House Show, където загуби от Мейсън Раян, но въпреки това показа, че се намира в страхотна форма и показа завидни умения на ринга. „Русев“ записа и победа над Пърси Уотсън на WrestleMania Axxces на 7 април в деня на WrestleMania XXIX.


Живота му в България
Израснал е в спортно семейство и е минал през много спортове баскетбол, борба. Завършил е. Спортното училище в Пловдив със специалност гребане, преди това е учил мениджмънт. След това Миро се насочил в атлетиката, тласкал гюле и след това вече се е насочил към кеча.
WWE визитка

“Българската бойна машина Александър Русев е един от най-силните конкуренти, които NXT някога е виждал.

Въпреки високото си сила, Русев не е просто купчина мускули. Този атлет показва необичайна ловкост и умение за човек от неговия ранг. Не се заблуждавайте, Александър Русев е WWE Superstar в процес на изграждане и всички останали конкуренти трябва да внимават за себе си, ако се изправят срещу него.”

Finishing moves - Camel Clutch.

Signature moves -  Gravestunner, BulPlex (Български суплекс), Brainbuster, Spinning Heel Kick, Dropkick